Virtualizare

 Ce este virtualizarea serverelor si de ce am nevoie de ea?

Virtualizarea este o tehnologie care partajeaza si aloca resursele hardware ale unui server in mai multe “masini virtuale”  (VM=virtual machine), operatiune care va permite sa aveti o rata de utilizare medie a resurselor fizice de 10 ori mai mare. Altfel spus, prin virtualizare hardware-ul se transforma in software si se creeaza posibilitatea rularii simultane a mai multor sisteme de operare pe un singur computer.

Astfel, salvati bani si timp, deoarece nu mai aveti nevoie de atatea echipamente hardware, lucru care se reflecta in scaderea bugetului IT aferent achizitionarii si operarii acestora si in reducerea platii facturilor la electricitate. In plus, managementul serverelor se va face centralizat. Virtualizarea creste exponential productivitatea angajatilor, permitand instalarea automata a softului si a aplicatiilor pe masinile virtuale, reactualizare si update dinamic, precum si reducerea la zero a timpului in care serverele sunt oprite pentru mentenanta. De asemenea, protejeaza datele critice si aplicatiile companiei, astfel incat afacerea Dumneavoastra nu are “timpi morti”.

Regulile de buna practica prescriu “o aplicatie per server”, deoarece mai multe aplicatii instalate simultan sunt in pericol de a se bloca, in cazul In care una are probleme. Pe termen lung, aceasta practica a rezultat in utilizarea a mai putin de 8% din capacitatea procesorului per server. Aparitia virtualizarii a schimbat dramatic abordarea “traditionalista”. Astfel, in cazul in care o aplicatie inceteaza sa mai functioneze nu va antrena si caderea celorlalte, deoarece aplicatiile ruleaza pe masini virtuale independente, separate, chiar daca ele se afla pe acelasi spatiu fizic. Aditional, chiar daca serverul hardware se prabuseste, virtualizarea are functionalitatea de a trece virtual si in timp real toate informatiile pe un alt server, iar intreaga activitate a firmei nu este deloc afectata.

virtualizare

Transforma-ti business-ul cu ajutorul virtualizarii!
Virtualizarea imbunatateste impresionant eficienta si disponibilitatea resurselor si aplicatiilor din organizatia Dumneavoastra.
Resursele interne sunt deseori subutilizate sub vechea abordare “un server = o aplicatie” si nu de putine ori, administratorii de sistem petrec prea putin timp pentru inovatie. Un data center automatizat, construit pe baza platformei VMware va ajuta sa performati mai rapid in piata si mult mai eficient decat ati facut-o vreodata. VMware livreaza resurse, aplicatii si servere exact la locul potrivit si la timpul potrivit. Clientii VMware salveaza in general costuri de circa 50-70% din costurile IT prin consolidarea gamei de resurse si livrarea de masini cu disponibilitate ridicata.

Avantaje

Rulati mai multe sisteme de operare pe o singura masina (inclusiv Windows, Linux)
Rulati Windows virtual pe sistemul Mac pentru a va asigura rularea aplicatiilor Windows
Reduceti costurile totale prin cresterea eficientei consumului energetic, prin reducerea necesarului de hardware
Va asigurati ca aplicatiile dumneavoastra ruleaza cu o disponibilitate ridicata si cu performanta maxima
Asigurati planul de continuitate business prin solutii avansate de tip “disaster recovery”
Imbunatatiti sistemele de tip desktop control & management cu solutii de instalare rapida si prin reducerea numarului de incidente cauzat de incompatibilitatile software

Cine este VMware?
VMware este liderul global al solutiilor de virtualizare. Compania si-a construit statutul prin valoarea adusa clientilor: reducerea costurilor operationale, asigurarea continuitatii afacerii si consolidarea securitatii mediului de business. VMware are In prezent o baza de 170.000 clienti si se bucura de Increderea oferita de 98% din companiile In top Fortune 500, care si-au Incredintat infrastructura de virtualizare platformei Vmware.
Incepand cu 10 iunie 2009, Quartz Matrix a devenit partenerul oficial al companiei VMware, cu statut Enterprise, furnizand cu succes solutiile de virtualizare la un nivel Inalt de competenta.
Cum functioneaza virtualizarea?
Platforma de virtualizare VMware este construita pe arhitecturi de tip business-ready. Utilizarea unui software WMware va ajuta sa transformati un calculator x86 intr-o unealta ce poate imparti resurse de tip CPU, RAM , HDD si  retea intre mai multe medii de operare. Fiecare masina virtuala contine un sistem complet, eliminand potentialele conflicte. Virtualizarea cu ajutorul VMware functioneaza prin introducerea unui nou layer software pe hardware-ul existent sau pe sistemul de operare existent.
Reduceti costurile cu ajutorul infrastructurii virtuale!
Micsorati bugetul operational si imbunatati eficienta in operatiuni IT cu ajutorul produselor VMware. Consolidati infrastructura din compania dumneavoastra prin intermediul platformelor standardizate si cu ajutorul automatizarii. Clientii VMware au reusit sa inteleaga beneficiile acestei tehnologii si furnizeaza un mai bun management al capacitatilor IT, servicii de mai buna calitate si procese IT optimizate. VMware a dezvoltat un concept nou pentru toate acestea: Virtual Infrastructure.
Ce este Virtual Infrastructure?
O infrastructura virtuala va ofera posibilitatea de a imparti resursele fizice ale mai multor computere in intreaga infrastructura IT. O masina virtuala va ofera sansa de a imparti resursele unui singur calculator chiar pentru mai multe masini virtuale, pentru o eficienta maxima. Puteti agrega intreaga infrastructura de servere x86 impreuna cu serviciile de tip retea si stocare intr-o baza larga de resurse care poate fi utilizata in comun de toate aplicatiile atunci cand trebuie si unde trebuie. Acest mod de alocare al resurselor ofera flexibilitate mare organizatiei dumneavoastra si va va micsora costurile operationale.
O infrastructura virtuala contine urmatoarele componente:

Bare-metal hypervisors (sisteme software instalate pe masinile fizice) ce permit virtualizarea oricarui calculator x86
Servicii de tip “virtual infrastructure” cum ar fi managementul resurselor sau backup consolidat pentru a optimiza resursele disponibile intre masinile virtuale
Solutii de automatizare care furnizeaza capabilitati speciale de a optimiza un proces IT cum ar fi cel de tip “disaster recovery”

Beneficiile infrastructurii virtuale
Puteti beneficia de avantajele infrastructurii virtuale daca veti construi in medii productive infrastructuri bazate pe solutii VMware. VMware Infrastructure unifica resurse hardware pentru a crea o platforma dinamica impartita intre procesele ce necesita aceste resurse, cu sisteme incorporate de inalta disponibilitate si securitate pentru aplicatii. Suporta o gama variata de sisteme de operare si medii de aplicatie precum si infrastructuri de retea si stocare. VMware a realizat designul acestor solutii pentru a functiona independent de hardware-ul si software-ul utilizat. Solutiile VMware ofera integrare hardware si software pentru toti furnizorii importanti de sisteme de management si pentru parteneri, pentru o plus valoare ce poate fi aplicata uniform pentru toate platformele de aplicatii si sistemele de operare.
Obtineti mai mult de la platforma hardware existenta!
Clientii nostri raporteaza imbunatatiri exceptionale de cand au adoptat solutii de infrastructura virtuala incluzand si:

Rate de utilizare de 60-80% pentru servere x86 (fata de 5-15% pentru sisteme non-virtualizate)
Reduceri de cost de mai mult de 3 000$ pentru fiecare task major virtualizat
Abilitatea de a alimenta mediul de productie cu aplicatii noi doar in cateva minute, in loc de zile sau saptamani
85% imbunatatiri la reducerea timpului de non-functionare in cazul unor intreruperi neplanificate